Att engagera sig i planetens överlevnad

Att vara fadder till något man älskar känns meningsfullt och viktigt. Det är ett fint sätt att bidra med fadderskap om man inte kan göra något praktiskt för att rädda det man är rädd om, som till exempel havet, som är så stort och behöver mycket hjälp. Jag har varit marinfadder och månadsgivare till WWF i 7 år, sedan man kunde vara det. Så fint att få vara fadder till havet! Vad vi än gör välgörenhetsmässigt är också ett fint sätt att inspirera andra till att vara med och rädda världen litegrann. Det finns många olika sätt att göra skillnad.

Runt hela planeten dör djur och växter i en rasande fart. Läget är akut. På mindre än 50 år har populationerna av vilda ryggradsdjur minskat med 60 % i genomsnitt*. Ofattbara 1 miljon arter är hotade**. När den biologiska mångfalden minskar rubbas balansen i ekosystemen. Utan fungerande natur kollapsar vår matförsörjning och ekonomi. Vi riskerar så grundläggande saker som ren luft att andas och vatten att dricka. Vi förstör något vi är helt beroende av – men tillsammans kan vi lösa problemen. Naturen och ekosystemen kan återhämta sig och planetens balans bli återställd.

Jag kämpar för att stoppa utrotningen av världens vilda djur i initiativet #världshjältar @wwfvarldshjaltar

Hjälp till du med!

* Visar undersökningar av 16 704 populationer av 4 005 arter vilda ryggradsdjur, mellan 1970 och 2014. Källa: Living Planet Report 2018
**Källa: IPBES Global Assessment on biodiversity and ecosystem service, 2019

 

%d bloggare gillar detta: