Fridykningskurser i Sverige sommar 2019

Fridykning är en fantastisk upplevelse! Man lär sig mycket om sig själv, kroppen, andning och havet. Det är många förfrågningar kring kurser i fridykning så vi har satt kursdatum redan nu. Vi kommer hålla 4 olika kurser i sommar längs vår vackra västkust och en specialare med säl-expedition på utklippan. På kursen kommer du lära dig enkla tekniker för att andas bättre, vara lugnare i havet, snorkla tryggare, fridyka djupare eller stanna längre under ytan.

Fridykning är ett sätt att känna sig som hemma i havet. I den här intro-kursen kommer du lära dig teori, säkerhet, mental träning, andning och lär känna din kropp och dina tankar på ett nytt sätt. Det är dessutom ett vackert och enkelt sätt att utforska den fina världen under ytan. Du kommer också lära dig mer om havsmiljön och hur vi kan ta bättre hand om havet.

Kurserna är olika utformade, men vanligtvis startar vi fredag kväll med fridykningsteori och workshop i andning. På lördagen eller söndagen gör vi några morgonövningar innan vi åker ut med båt och gör två dyksessioner i natursköna omgivningar. Förhoppningsvis möter vi sälar under det andra dyket! Vi tar max 8 elever/kurs. Klarar du teoretiskt prov och alla övningar kan du bli certifierad.

Vi kommer även göra rena utflykter till fina fridykningsplatser för dig som redan kan grunderna i fridykning. Vi har dock inte satt datum för utfärder än. Nedan är bristfällig info kring datum och anmälningsinfo för er som vill förboka och knipa en plats snabbt.

Datum:
– 30 maj – 2 Juni Fridykningsexpedition med säl och träning Utklippan, Karlskrona
En unik och fantastisk expedition till sveriges södra utpost och fyr ‘Utklippan’. Här finns en sälkoloni på flera tusen gråsälar som vi såklart ska fridyka och lära oss av. Vi kommer hålla träningspass för fridykning, yoga, andningsövningar mm för att kunna stanna längre med sälarna. I samarbete med Unique dive and travel Karlskrona Kontakta unique.dive.travel@hotmail.com för förbokning. Pris: oklart.

– 8-9 Juni Fira ‘Havets dag’ med Marint kunskapscenter i Malmö
Kommer bli en föreläsning med fridykningsteori och andningsträning samt inspiration och havsmiljö. Eventuellt i samband med strandstädning. Mer info senare via: www.smkc.se

– 19-21 Juli. Hönö med Havskatten – FULLBOKAT
2 kurser på 1 1/2 dag vardera. 8 elever per grupp. Gemensam teori och andningsträning fredag. Dykning lördag ELLER söndag. Vi utgår och jobbar ifrån Havskatten på Hönö där det finns fantastiskt boende nära havet om man vill/behöver sova över. Boka boende (fr 400/pers) via dem snabbt för de är mycket populära. Där ingår även frukost lördag/söndag morgon innan båtutfärd. Boka kursen genom att maila fridykningskurser (a) gmail.com så mailar vi mer info. Kan ta lite tid om/när vi är på resande fot.
Pris: 3700.- inkluderar frukost, fika och båtutflykt

– 16-18 Aug. Marstrand med Marstrands Marina dyk och skeppshandel – FULLBOKAT
2 kurser på 1 1/2 dag vardera. 8 elever per grupp. Gemensam teori och andningsträning fredag. Dykning lördag ELLER söndag. Både träning och sälexpedition! Förboka kursen genom att maila butik (at) marstrandsmarina.se
Pris: oklart än så länge

Ingår inte i priset (Sverige):
– Fridykningsutrustning. Vi kan hjälpa dig att reda ut utrustning med ett närliggande dykcenter, inga problem! Du får låna blyvikter hos oss. Du behöver våtdräkt, flexibelt gummi-viktbälte, cyklop, snorkel och fenor. Boende får du ordna på egen hand men vi kan hjälpa till med tips.

 

%d bloggare gillar detta: