Med nya ögon

Det kändes faktiskt så, som om jag hade nya ögon. De var känsligare än innan. Vind och luft upplevdes på ett nytt sätt när det inte satt en kontaktlins i vägen. Jag tror att min pojkvän blivit trött på all information om hur annorlunda världen ser ut. Inte för att något förändrats i min inställning eller världen utanför, utan allt som förändrats var min hornhinna! :)

Det är idag exakt 3 veckor sedan jag gjorde ögonlasern. Jag har nyss varit på tre-veckors kontrollen på Memira och allt såg bra ut. Världen ser också bra ut. Den är skarpare och alla ljus är liksom mjukare än innan. Jag är fortfarande förundrad över att man kan göra så här! Förundran är bra.

Jag lyckades alltså att inte vara i bassäng, fridyka eller hoppa i havet på tre veckor. Nu är det bara en vecka till med lite försiktigare aktiviteter. Nu är jag ändå mitt i massa föreläsnings-jobb, så det går bra. Tajmingen kunde inte vara bättre. Jag ser verkligen fram emot att leva livet på sommaren utan att behöva släpa runt på kontaktlinser, att kunna öppna ögonen under vattnet, att vakna på morgonen och se klart direkt, eller vakna mitt i natten och kolla till tampar och rep utan att leta glasögon. Jag fick just reda på att Memira ger bort kundernas gamla glasögon till en organisation som heter ‘vision for all’, som langar glasögonen vidare till länder där invånarna inte har råd med egna glasögon, så nu lämnar jag bort de gamla plastbågarna till bättre behövande!

 

En kommentar på “Med nya ögon

  1. Men va härligt att läsa. Har länge själv funderat över att göra samma sak så man slipper glasögonen. :)

%d bloggare gillar detta: