Hej då civilisationen, jag kommer inte sakna dig!

En Kilimanjaro-expedition börjar inte på Kilimanjaro. Den börjar långt innan. Egentligen börjar den när du bestämt dig för att åka. Sedan kommer träningen, alla tankar och förberedelser, packning och utrustning. Men min favoritdel av en expedition, förutom träningen, är kvällen innan. Jag älskar att packa ryggsäcken. Jag älskar att aningens stressat precis hinna avsluta uppgifter, skicka iväg några brev, svara på mail och sedan sätta på autosvar. Jag älskar känslan av att sitta på planet, lämna vardagen och civilisationen bakom mig och veta att jag snart ska få sova i tält. Jag älskar att vara bortom internets gränser. Jag älskar att ha skit under naglarna och trassligt hår. Jag saknar aldrig en dusch, svensk mat eller en mjuk säng. Jag saknar aldrig att vara inomhus. Jag sover aldrig så bra som i tält!

Jag har guidat och toppat mt. Kilimanjaro 5 gånger, varav 3 som guide för polarn Ola Skinnarmo’s Exepditionsresor. Det är lika vackert varje gång. Men varje gång på berget är annorlunda. Det är deltagarna som gör expeditionen. Det är människorna som sätter sin prägel på stämningen och gruppdynamiken och det är ett fantastiskt äventyr. Det är ett privilegium att få dela med sig av erfarenheter och hjälpa andra till ett äventyr, och liksom få återuppleva varje gång hur det är att bestiga sitt första berg.

Kilimanjaro är fotogeniskt. Jag återkommer om någon vecka med nya bilder. Håll till godo med den här filmen jag gjorde förra gången så länge :-)

Vill du följa oss under turen kommer det uppdateras på Expeditionsresors facebooksida via någon slags sattellituppkoppling vi har en gång om dagen. 

 Hej då!

%d bloggare gillar detta: