Tack Tierra och hej Bergans! (Och en underbar vintertur i kajak)Jag har en ny samarbetspartner; Bergans! Från Tierra går jag vidare med den rena glädjen att vistas i naturen, och ska på nya äventyr med norska Bergans som kommer satsa i Sverige! Bergans var kärlek vid första ögonkastet. Jag gillar det Bergans står för – Turglädjen. Det är det som det handlar om! Och så föll jag för färgerna, funktionen, passformen och det otroliga utbudet som finns. Plus att det är väldigt trevliga och bra människor som jobbar med varumärket. Det är viktigt. Jag har skrivit om samarbetspartners och hur det är att vara en ”sponsrad” äventyrare tidigare här.
Här kan du läsa hela 

Bergans pressmeddelande.
Och här kan du se vilka snygga saker de har!

Visst är det lite nostalgiskt att säga tack och hej då till Tierra. Vi har varit tillsammans länge och de har varit med på många berg och äventyr. Men Tierrra och gänget bakom har en plats i mitt hjärta, och de går vidare med nya spännande projekt, som t ex Tierra adventure academy.

Hittills har det börjat bra med Bergans! På en knapp vecka har jag hunnit klättra, springa, fridyka och paddla kajak två gånger med Bergans utrustning! Och i mitten på den här veckan blir det en jobb-tur till Tanzania där jag ska guida Kilimanjaro i densamma.

Men mest fantastiskt hittills har det varit att vinterpaddla. Vid något tillfälle blev jag så betagen av omgivningen och upplevelsen att jag var tvungen att kippa efter andan. Och jag är vanligtvis bra på både att andas och att hålla andan.

Jag har paddlat samma runda något hundratal gånger, men det var ändå helt annorlunda. Kylan gjorde liksom hela upplevelsen tystare, som om den väntat på mig, och nu levde upp med full kraft. Det var många nya upplevelser. Blandningen av saltvatten, tång och snö luktar annorlunda. Det var inte en enda båt ute och paddeltagen gled nästan ljudlöst genom hav och tunn is. Jag andades djupt. Känslan av viktlöshet. Jag såg hur månen speglades i den blanka ytan och havsbotten under glittrade i solnedgångsljuset. Tack naturen, för att du finns. Jag älskar dig.

Fotona är tagna med Olympus TG-3.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Namnlöst-1 kopia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kommentar på “Tack Tierra och hej Bergans! (Och en underbar vintertur i kajak)%d bloggare gillar detta: