Det finns ett annat sätt att levaJag tror att det är bra att lyssna på sina tankar. En stor del av det som är “du” är ju dina tankar. Det är där det börjar. Ibland dyker helt nya tankar upp och de kan vara värdefulla lärare. En helt vanlig morgon hörde jag plötsligt, liksom i förbifarten en tanke som fick mig att tvärt stanna upp, mitt i landsvägen på Lampedusa.

Tanken var trevande, lite blyg och tystlåten, men lycklig, som om den var nykär.
– “Så här skulle jag vilja leva”
Jag stannade upp. Tittade rakt fram.
– “Vad i helvete??”, var nästa tanke.
Det var en stark reaktion på den första tanken. För att markera hur viktig den är.

I övrigt var det bara en fin och tyst försommarmorgon. Solen värmde ansiktet och det luktade varma barrträd blandat med salt hav. Vid sidan av vägen stannade några getter upp samtidigt som mig. Så här lever jag nu. Som jag vill. I några dagar till. Innan Dahab. Innan svenska sommaren. Sen kanske tillbaks till Lampedusa.

Lugnet. Tystnaden. Enkelheten. Passionen för havet. Isoleringen från omvärlden, avsaknaden av stabilt internet. Lampedusa har smittat av sig på mig. Hur många andra ställen stannar polisen för att ge dig en high-five när du är ute och springer? Hur ofta besvarar folk naturligt ett leende? Vart prutar man ner priserna till din fördel? Var annars säger männen varje dag att du är vacker? Var annars står man och ser ut över havet varje dag? Lampedusa; den vilda naturen, de vänliga människorna och det vackra språket.

Har du någonsin hört tanken “så här skulle jag vilja leva” så måste du lyssna på den. Du har egentligen inget annat val än att stanna upp. Samma sak med tanken “så här är jag lycklig” eller “jag vill inte leva på det här sättet längre”. Det är första steget.

Det kommer kräva mod.
Det kommer bli ett äventyr.
Du kommer hitta på undanflykter.
Jag tror det kommer vara värt varenda uppoffring.

Ps. Det finns såklart mer än ETT sätt att leva på. Och det kan innefatta många olika delar….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9 kommentarer på “Det finns ett annat sätt att leva 1. Pingback: Lättare och lättare – med rätt utrustning. Vinn 500:- presentkort på addnature! | Annelie Pompe blogg

 2. Pingback: Hej då pojkvän och bostadsrätt – hej enklare liv!
 | Annelie Pompe blogg

 3. Hej Juliette,
  Tack så jättemycket för din fina kommentar! Den lyste upp hela min dag! Det gläder mig att höra att du gillar texterna och bilderna – och att du sprider motivation omkring dig är fantastiskt. Du kommer ha en spännande framtid :-) Kram till dig!

 4. Hej, jag tycker om dina inlägg, väldigt mycket! Brukar kika in på din blogg när jag har tråkigt eller när jag är ledsen. De ger mig glädje. Sättet du skriver på är underbart. Får mig att tänka till, att jag har en just nu tråkig vardag men att när jag blivit stor vet jag vad jag ska göra. Jag ska resa. Våga göra saker jag verkligen vill. Njuta av livet. Och jag ska, jag vill o försöker göra det nu, motivera människorna runt mig att våga. Att se det positiva och att tänka till. Du är en stor inspirations källa, dina texter är suveräna och bilderna fantastiska. Kram :)

 5. Pingback: Kapitlet om en romantisk blondin på en liten Italiensk ö | Annelie Pompe blogg

 6. Hej! Härliga tankar om livet!
  Jag ville även passa på att säga att jag diggar din blogg skarpt, den är så olik alla andra äventyrares bloggar. Mycket mer känsla och finess och mindre av distanser, höjder osv….
  Tack och fortsätt som du gör!

 7. Jag klippte in tråden här istället då jag insåg att den blev lite lång för FB.
  Häftigt när man tar tag i en tråd, som leder in i tankebanor runt ett såpass abstrakt ämne som tankar ändå är. Har för mig att en grekisk filosof sa något i stil med:Jag tänker alltså finns jag” det ena förutsätter det andra. jag finns för att jag tänker, jag tänker för att jag finns. Men, du som mediterar Annelie, försöker man då inte att frigöras sig från tankarna för att komma bakom en värld av sken och vara ett med allt ? En slags inre harmoni där man bara är. det vore ju det optimala att ha full inre harmoni och en tillbakalutad yttre filosofi där man reser upplever, tar del gäst i andras verkligheter, dyker, hoppar fallskärm, samlar frimärken, kollar på månen i kikare, umgås, tänker, skrattar, gråter, blir rädd, övervinner rädslor och lever lite fullt ut i sin hela potential. Allt med den inre vishet om att ”jag tänker alltså finns jag” Är det så det funkar ???? Jag antar att detta är dom 10% procenten som döljs bland dom andra 90% =). så Anders du menar alltså att om vi inte är på vår vakt så är det alltså vår omgivning som påverkar och formar vårt tänkande och kanske går miste om en del aha upplevelser ? Lampedusa verkar ju vara en bra plats att bara vara på./Ha en bra kväll

%d bloggare gillar detta: