Med huvudet som en öppen termos

Min kära mamma brukar alltid säga att man är som en öppen termos om man inte har någon mössa på sig. Värmen försvinner ju uppåt. Men hon har aldrig behövt tjata på mig om att bära mössa, för jag älskar mössor. Dessutom är det kul att sticka dem. Det är få saker jag kan göra ”lagom”, så  sedan jag lärde mig sticka för några år sedan har jag stickat en hel del mössor. Jag tycker det är kul, avslappnande och ett bra tidsfördriv. Det håller mina frostskadade fingrar varma. Alla mössorna har jag gjort på resor och expeditioner och ett av de stora nöjena har varit att ge dem namn. Vad sägs t ex om ”Fire & ice”, ”All that razz”, ”Enchanted strawberry”? Och såklart tema-mössor som ”Top of Africa”, en  mössa jag stickade på Kilimanjaro med en sten från toppen på mössan.

Jag tror starkt på att man kan göra något bra av vad det än är man tycker är kul att göra.

Så nu säljer jag mina egenstickade mössor och donerar pengarna till välgörenhet i Nepal. Jag kallar dem för HappinessHats. Nepal har gett mig så mycket. Och det är så fattigt. Det här är ett, om än litet, sätt att ge tillbaks. Om en vecka åker jag tillbaks till Nepal för att guida ett gäng upp till Everest base camp i expeditionsresors regi. Det ska bli underbart att se det vackra landet igen, och jag ska ta med mig minst en stickning.

Det börjar bli kallt om huvudet. Här är några exempel på mössor till salu på min sida Happinesshats.se Det finns bara en av varje.

happinesshats 1O9B4576

4 kommentarer på “Med huvudet som en öppen termos

  1. Hej Annelie!
    Helt ljuvliga skapelser – Vill inhandla Starry night mössan – men kan inte betala med kort över nätet – har Du nått Bg. eller Pg. som jag kan betala in på istället?
    Mvh: AJ

  2. Varför bara namn på engelska?

%d bloggare gillar detta: