ATT GÖRA NYA SAKER MED SIN KROPP

1

Min träningsmotivation håller på att svämma över. Kroppen är redo för tuff träning igen och jag har nyss blivit besatt av tyngder. Jag vill lyfta mer, pressa större vikter. Jag längtar till nästa träningspass. Plötsligt sitter jag storögt och tittar på starka människor på youtube som lyfter, pressar och böjer stora mängder vikt. De är mina nya idoler. Jag behåller bilderna i huvudet när jag cyklar till gymet och undrar när jag ska göra ett bra PB. Jag ler varje gång jag lägger på ytterligare viktskivor.

Baslyft och olympiska lyft. Hur kan det vara så roligt att lyfta en tung vikt?
Det är samma svar på den frågan, som varför jag gillar att vandra brant uppför i snö, eller fridyka jättedjupt. Det känns meningsfullt. Och utmanande. Och så himla kul!

Det är min PT’s förtjänst. Jag skrev tidigare att jag inte tror på att det finns en mening med allt. Men att ha kommit i kontakt med Q&A performance måste varit meningen för det känns så rätt. PT’n Christopher som akut-tränade den sista jobbiga fridykningsträningen med mig innan världsrekordförsöket hjälper mig nu med back-to-basics och grundträningen som ska ligga som bas för allting jag gör. Av någon extremt märklig anledning har jag förbisett ett antal grundläggande viktiga och roliga övningar i hela min träningskarriär. Men det är inte försent. Nu jäklar ska jag bli stark. På riktigt. Och jag ska göra det rätt. Nog för att jag varit och petat på skivstängerna förut, men med tunga vikter gör det stor skillnad att göra det rätt. Efter min första riktiga knäböj sade Christopher att ”det här kommer du göra resten av livet”. Det kändes högtidligt på något sätt.

Det här är ännu ett sätt att få en viktig känsla. Känslan av att vara stark.

Och ett bra sätt att träna viljestyrka.

Men inte bara det. Det är glädje att känna sin kropp, att lära in nya rörelser och mönster. Jag kan nästan känna hur nervsystemet lyckligt ger sig på uppgiften, hur nya neuroner sprakar till liv och muskelfibrer rekryteras. Tränings-värken vittnar om samma sak. Jag är övertygad om att det är bra att överraska kroppen på nya sätt. Att verkligen använda sin kropp är ett sätt att känna sig mer levande.

Så hände det. Efter ett par träningspass är jag en av människorna i youtubevideosarna. Min första front squat är förevigad. Alla som bor i Göteborg – jag kan varmt och av hela mitt hjärta rekommendera er att träna med det här gänget på Fysiken. Q&A performance.

En kommentar på “ATT GÖRA NYA SAKER MED SIN KROPP

  1. Pingback: DAGENS OUTFIT, UTAN SMINK OCH KLACKSKOR. KROPPEN ÄR DET ENDA DU ÄGER. | Annelie Pompe blogg

%d bloggare gillar detta: