Träning inför Kilimanjaro

Knappt hinner man hem innan det är dags för nästa äventyr. Det kanske låter stressigt, men just nu finns ingenting som kan stressa mig. Inte att jag är magsjuk, har en massa jobb, 8 föreläsningar nästa vecka och ont om tid att träna. Jag vet att jag klarar det. För jag tog med mig lugnet från tystnadsretreatet. Jag bevarar det djupt inuti, som en ömtålig hemlighet.

Men det gäller att vara effektiv. Flexibel. Och träna smart. Med framförhållning tränade jag såklart inför Kilimanjaro så fort jag kom hem från världsrekordförsöken i Egypten, när lungorna tillät. Jag närapå övertränade innan tystnadsretreatet för att inte förlora styrka och kondition. Och jo, jag smygtränade under retreatet också. Det blev nästan 120 minuter tuff yoga varje dag. När vi ”släpptes ut” så tränade jag direkt igen. Mitt första löppass var magiskt, för jag flög fram. Aldrig tidigare har jag känt mig så lätt, stark och snabb som efter tio dagar i tystnad. Vad säger det? Att man springer bättre om man är tyst ett tag? ;-)

Man springer desto sämre med magsjuka. Så nu ligger fokus på lätt konditionsträning, och när energin är tillbaka – tuffare konditionsträning. Backträning. Man blir ju bra på det man tränar på – så backträning är det viktigaste. Det blir dessutom ”gratis” intervallträning, vilket är ett utmärkt sätt att boosta syreupptagningsförmågan innan avresan. Jag kör på med lite specialstyrketräning varannan dag, och yoga varannan dag. Träningen är viktig. Men det allra viktigaste är att hålla sig frisk. Så länge du är frisk och har hyfsad uthållighet och mental styrka så kan du bestiga Kilimanjaro. Jag måste bara vara lite starkare än alla deltagare, så att jag kan hjälpa de som behöver hjälp. Den här gången ska jag dessutom göra två back-to-back turer. Upp, ner, upp, ner igen. Jättekul! Jag har världens bästa jobb på expeditionsresor.

Det viktigaste i att hålla sig frisk tror jag handlar om att hålla immunförsvaret starkt. Det gör du genom att äta bra, sova bra och inte stressa och inte vara orolig. Det finns inget att oroa sig för. Det är bara att gå uppåt och njuta!

Här är några inspirationsbilder från tidigare Kilimanjaroturer:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggare gillar detta: