Om känslan av att ta ett språng ut i något okänt och ändå landa i en känsla av att vara hemma

Tänk att ljudet av en viss låt kan skapa en helt ny stämning och attityd. Visst är det häftigt att man i tankarna kan transporteras bort till en helt annan plats. Vissa låtar har minnena hårt klistrade vid sin sida. Imorse när jag gick i snöfall till spårvagnen och tåget lyssnade jag på en sådan låt.  Den börjar med ljudet av klockor (kanske tibetanska), en vind som blåser mellan klippor, sedan en börjar en rullande gitarr i sällskap av trummor dra igång låten. Jag lyssnade på den förra året när jag var på mt. Everest, och den har av någon anledning används som soundtrack till många actionsportfilmer. Kanske eftersom den heter ”welcome home”, och ger känslan av att man tar ett språng ut i något okänt och ändå landar i en känsla av att vara hemma. Samma känsla som jag fick när jag kom fram till Mt. Everest. Hemma. Den låter precis som ett soundtrack för ”nu börjar något väldigt spännande”. Så gillar jag att börja varje dag – som något spännande.  Vad som helst kan hända idag.

Här är en länk till låten på Spotify: Radical Face – Welcome Home

Den här bloggtexten fick jag inspiration till av Navid Modiri som är bloggredaktör på Entreprenor.se där jag också bloggar.

2 kommentarer på “Om känslan av att ta ett språng ut i något okänt och ändå landa i en känsla av att vara hemma

  1. Grym låt! Tack för att du delar med dig av den. Jag har letat efter den (efter att ha hört den i någon film) utan att hittat den… kanske en ny ”soundtrack of my day”…

%d bloggare gillar detta: