Om tryckutjämning, rädsla, att vara bäst på allt – och en pressrelease

Jag har en ful ovana som jag blev medveten om först igår. Jag brukar tryckutjämna mina öron lite då och då under en vanlig dag. Nu när jag, på doktorns order skulle låta bli, blev den konstiga vanan plötsligt väldigt påtaglig. Flera gånger fick jag ta ner fingrarna från näsan, andas ut och låta öronen vara ifred.

Jag var lite rädd innan jag skulle prova. Men, så för några timmar sedan tryckutjämnade jag på riktigt igen. I havet! Och det funkade! Mitt högeröra gav klart för att dyka djupt igen. Tack. Men jag kommer vara ännu mer försiktig. På varje dyk lär jag mig något nytt och jag är väldigt, väldigt tacksam och faktiskt glad för att jag begår misstag så här i början av djupträningen istället för senare. Det är bra att det inte blir längre uppehåll från träningen än så här, ju längre ju svårare att komma tillbaks utan rädsla. Rädsla gör alltid att man blir spänd. Och man tar sällan bra beslut när man är rädd.

Nu är det inte så långt kvar. Imorgon åker vi till Dahab för att vara med på tävlingen triple depth, och sedan är det tillbaks till Sharksbay och träningen och världsrekordförsök bara ett par veckor senare. Det är en liten nyhet som är värd att berätta om. Och jag är så himla glad över att jag får hjälp med det. Jag har tidigare försök vara bäst på allt, och att göra allt själv, gärna samtidigt – och det går bara så långt. Förr eller senare blir något lidande och det är skönt att kunna fokusera på det jag är bäst på – att fridyka jättedjupt. Och när det finns proffs är det så mycket bättre att ta hjälp av dem. Så numera samarbetar jag med fantastiska Annette Ericsdotter Bettaieb på TGIM. Thank God It’s Monday (bara det namnet!). Hon är numera min PR-kvinna på djupet :-) Och här är vår första pressrelease: Världsrekordförsök_Egypten_121023

Väntar på att få använda mitt 200m-Liros-rep, som är sponsrat av Expeditionsresor. Bilden är tagen av Max Lindqvist

2 kommentarer på “Om tryckutjämning, rädsla, att vara bäst på allt – och en pressrelease

  1. Simba har varit på äventyr. 12 dagars rockfestival i Santa Cruz och San Francisco. Jag såg många surfare som låg och väntade på den rätta vågen. Häftigt. Och så jättemånga sjölejon under piren i Santa Cruz. Åk dit Annelie.

    Simba

%d bloggare gillar detta: