Att ha känslan av att vara stark

Oftast så vet jag redan innan om den är där eller inte. Jag går upp i gymmet, värmer upp, och så står jag framför den. Känner på energin i armarna. Jo – idag är den där. Jag hoppar upp och tar tag i stången med händerna. Hänger raklång någon sekund innan jag häver mig upp. En pullups, två, tre – jo idag blir det många. Vid den tionde tar jag i in i minsta muskelfiber och gör jag fula grimaser på gränsen till leenden. Jag känner mig så jäkla stark!

Känslan av att vara stark. Kanske lika viktig som någon annan känsla. Den är liksom en inneboende energi inuti musklerna som alltid är redo att ta i, att ge järnet, att springa – vad det än kan vara. Det är en fantastisk känsla. Och en anledning så god som någon att träna.

För mig är den känslan en nyckel till att fridyka djupare. Känner jag mig allmänt stark finns det inget som kan stoppa mig. Och det finns såklart sätt att gå omkring att känna sig stark oftare och mer. Vill man bli bra på något måste man öva. Så varför inte öva på att känna sig stark!

annelie pompe freediving

9 kommentarer på “Att ha känslan av att vara stark

 1. Men då ses vi på hotellet:-) Vilket det nu e. Annars kan jag sitta i Abborrbacken och vänta på dig.

  Simba

 2. Sry, första långpasset skulle det vara. Rätt ska va rätt.

 3. Jag har 72850 dvs när/om jag kommer i mål så är du nog redan på hotellet.
  Har dock inte bestämt mig till 100%…I söndags sprang jag första passet efter en dunderförkylning -släpade mig runt 15 km i backig terräng på 117 minuter. Blä.

 4. Hej CArro! Ja, det har jag – det kommer naturliga svackor i träningen då och då när det bara är att acceptera att man inte är i toppform, och sådana dagar kan det vara bra att byta träningsform tycker jag – t ex göra yoga eller ta en promenad i skogen. KUL att du ska springa Lidingöloppet – lycka till!! Du och Simba-Lars kan väl heja på varandra :-)

 5. Carro: Vilket startnummer/grupp har du? Jag har 41442 och startar 12.50 den 29 sep. Kul om vi ses:-)

  Simba

 6. Det var menat som en fråga alltså, missade frågetecknet.

  Ska för övrigt försöka ta mig igenom mitt första Lidingölopp i år.

 7. Härligt att ha sådana perspektiv bakom sig! I jämförelse ser det annorlunda ut :-) Ha det roligt så kommer det gå bra!

 8. När jag klarat backen två kilometer före mål på Lidingöloppet och har krafter kvar till en spurt. Då känner jag mig stark. Om två veckor är det dags igen: Löpsäsongens höjdpunkt: Lidingöloppet. Då är mitt mantra: Imara kama Simba. Det kommer att gå lätt i år efter Kilimanjaro och dubbelmaran i somras. Simba är på G.

  Simba Marley

 9. Det får mig att undra om du någonsin upplevt det motsatta. Och då menar jag inte t ex influensa eller ‘post Everest’.

%d bloggare gillar detta: