Att göra nya saker föder nya tankar

Jag var på väg hem, gående, när jag plötsligt fick en stark impuls att gå barfota. Någon minut senare gick på trottoaren utan skor. Allting förändrades. Jag fick reda på att asfalten var varmare än mina fötter. Solvarm. Gräset bredvid trottoaren var jättelent. Tankarna i huvudet lugnade ner sig. Gick från att tänka på kommande dagar till att se olika nyanser av grått. All fokus landade på marken, med varje fotsteg.

Inom yogan är fötterna viktiga. De är vår kontakt med jorden. Det är där vår balans börjar. Såklart fötterna skulle få som de ville när de ropade efter att få gå barfota. De förtjänar tacksamhet. De har burit mig så långt, och så högt. Aldrig klagat. Upp på världens högsta berg, och ner igen. Tack kära fötter för att ni funkar så bra. Jag lovar att gå barfota oftare.

2 kommentarer på “Att göra nya saker föder nya tankar

  1. Det har varit en underbar helg. Västkusten är bäst, eller hur? Vattnet är så härligt salt. Nu längtar jag till den 21 september då jag ska ner igen.

    Imara kama Simba

  2. Hela dagen i morgon ska jag gå barfota. Visst ger de härlig kontakt med moder jord och mig har de burit upp o nerför Kilimanjaro och genom en massa långlopp. Och de längtar efter mer. Ibland när jag sitter still hör jag: Ut och rör på dig. Ta av dig skorna som Povel Ramel sjöng.

    Simba Marley

    I remember when we walked on the grass without our shoes, the sun was shining the spirit was high, on the grass of Ramsjöstrand. Go Simba just go ……………

%d bloggare gillar detta: