Massor av hav i fjällbacka skärgård

Det blev en bra start på veckan: mera sommar. Mera nätter i tält. Mera hav. Faktiskt jättemycket hav. För två meter stora vågor blir liksom större när man sitter i en liten grön kajak. Ibland såg jag mina kajakkompanjoner mellan vågorna och dalarna och ibland hörde jag deras lika glada tjoanden. Havet känns så levande, så fullt av energi när det går stor vågor, som om det smittar av sig. Jag försöker komma ihåg om havet i sig lät någonting mitt bland vågorna, men ofta händer det något med ljud när man är koncentrerad – allt blir liksom tystare. All fokus låg på att hålla sig på rätt köl, så att säga, och det kändes levande!

Första dagen var helt annorlunda. Tvärtom. Havet låg lugnt mellan Fjällbackas granitrosa kobbar och skär. Det blåste ovanlig frånlandsvind och horisonten mot väst var platt och lockande. Jag, min favoritjournalist Emil och favoritfotograf Roger Borgelid paddlade ut till en av de mest perfekta öar jag träffat på. Platt tältvänligt på ena sidan och vilt fotovänligt på andra sidan. Och det blev mycket fotograferande. Roger är en perfektionist och tar bland de bästa bilderna jag sett (kolla här), och dessutom inspirerar han mig till att fota mer och bättre (se nedan).

Men inte på ön, utan mitt i havet hände det bästa på hela turen. Plötsligt sticker ett huvud upp ur vattnet. Säl! De mörka vackra ögonen följer vaksamt efter oss och jag önskar de kunde följa med hem.

Tack Grebbestad kajakcenter för bra tips och härliga kajaker!

Helt okej kontor.Ser du valen?4 kommentarer på “Massor av hav i fjällbacka skärgård

  1. Jag tycker det är mysigt att få sms.

  2. Håller med dig till 100%. Vi blir fångar i våra celler framför datorerna. En dryg vecka efter semestern så längtar jag tillbaka till naturen. I wanna live a natural life. ”Simba goes back to the nature where he belongs”! Kanske inte så långt borta.

  3. Jag älskar mitt jobb! Och mitt mycket mobila kontor :-) Hoppas att alla kontor är mer fria och mobila i framtiden. Eller att människor tillbringar mer tid i naturen i allmänhet!! Go Simba!

  4. Jättefina bilder. Särskilt på ditt kontor. Det skiljer sig markant från mitt på Södermalm i Stockholm med utsikt över människor som i full fart rusar omkring med mobilen i handen läsandes det senast inkomna SMS-et. Bilden där du står på ett ben på en klippa var också suverän: Go Simba just go. Jag får inspiration av bilderna och loggar ur min dator och åker hem och kör lite trail running eller Run&Climb – min senaste passion.

    Simba Marley

%d bloggare gillar detta: