Stockholms outdoor dagar = sollentuna basecamp

Jag började med att förvarna vakterna att jag inte var en uteliggare, utan jag skulle ”bara sova över”. Men det var något som inte stämde. Att krypa in i ett tält är lika välbekant som att öppna en dörr, men det var mystiskt att samtidigt höra trafik från en liten väg därborta, och hur enkelt som helst koppla upp datorn och kolla på film! Men jag älskar att sova i tält! (särskilt Exped’s tält, såklart) och när de väl stod uppställda utanför mässan så tog jag såklart chansen att sova där. Innan jag somnade bestämde jag mig för att tälta mer i närmiljöer, bara för att få sova i tält! I det som blev ”Sollentuna basecamp” sov jag i lyx, på en tjock Comfort foam mat DLX och en den nya dunsovsäcken Versa. Inget för lättviktsexpeditioner, men gärna när man slipper bära längre än till gräsplätten :-)

Med min ny supermotivation för djupet och havet tränade jag såklart järnet under outdoor mässan. Efter första dagens jobb med att visa mina favoriter, Exped och Devold-prylar, så hann jag på tolv timmar med att: löpträna längs sjön, styrketräna på ett gym i närheten, testsova i det nya tältet, göra andhållningsövningar och simma i en pool i närheten. Andra dagen var kroppen något mör, men skön att gå omkring i!

Jag gillar den sköna gemytliga stämningen på inköpsmässor. Man delar kunder, tips och tricks utan någon synlig avundsjuka eller tävlingsinriktning, vilket det är brist på i många andra sammanhang. Härligt med en bransch med så många trevliga människor! Alla jobbar liksom för det härligaste som finns – att vara utomhus!

Här är några bilder från början av veckan:

Polaren Ola Skinnarmo var också på plats och nu smids nya planer för fantastiska Expeditionsresor!


Massa fina Exped-tält i Sollentuna basecamp! Jag testsov i det nya Orion III (i mitten) med riktigt bra komfort.

Och kunde inte låta bli att testa mysiga Dreamwalker! Det var varmt.

%d bloggare gillar detta: