Om brist på säl-skap och obesvarad kärlek

Så många gånger har jag (säl-likt) och hoppfullt glidit ner i havet, bara för en liten träff. Men då simmar sälen bort. Oförskämt.  Jag vill ju bara att vi ska fridyka ihop! Sälarna verkar inte förstå att jag är deras stora fan-club. Andra fridykare är vanligtvis fanatiskt intresserade av delfiner. Jag är fanatiskt intresserad av sälar. Det är det sötaste djur jag vet! Men svenska sälar är hopplöst blyga.

Så hände det magiska i flytten till Basecamp, (lägenhetsköpet) som ligger bara ett stenkast från säldammen i slottskogen. Jag hade på något sätt förträngt att sälarna finns mitt i Göteborg. Jag hade inte varit där sedan jag var så kort att jag fick stå på tå för att se över muren. Nu är jag där nästan varje dag. Det är lika overkligt varje gång. En del av mig blir fortfarande förvånad när de små huvudena med de mörka ögonen som nyfiket tittar upp ur vattnet, följer mig med blicken, lyfter upp nosen och dyker ner. Jag kan stå i timmar och se dem simma omkring med sin perfekta fridykningsteknik. Folk frågar mig ibland vad jag blir inspirerad av. Sälar inspirerar mig att fridyka. Åh, den som ändå fick hoppa i säldammen!

säldammen

6 kommentarer på “Om brist på säl-skap och obesvarad kärlek

  1. Tack för tipset!!! jag vet inte riktigt hur jag skulle reagera på 100 000 sälar på en gång, men det låter som en overklig upplevelse :-)

  2. …….Annelie hvis du nu tilbyder at rengører glasset (den danske version af ”glass”;) på indersiden i hele säldammen så får du helt sikkert lov;D

  3. Nyss hemkommen från Namibia och världens största Pälssälskoloni på Cape Cross kan jag tipsa dig om att om du vill få lite för mycket av det goda så ska du åka dit…

    100 000 sälar som ligger i en hög blir lätt en bisarr upplevelse snarare än en vacker sådan. Ett perfekt tillfälle således att bryta med säl-kärleken om du finner den obesvarad och jobbig :)

    Namiibia borde för övrigt passa dig som brädan i vattnet. med sandboarding, Kitesurfing, Vindsurfing och allt möjligt sånt ”tjaffs” :)

  4. Det är förbjudet att bada i säldammen. Speciellt två gånger. Men om man gjort det så kanske första gången skulle en av dem glida fram till din nakna fot som nervöst vandrar ner i vattnet och liksom hundlikt nosa på den. Och om du andra gången skulle bli islängd så sticker de direkt och kommer inte fram.

%d bloggare gillar detta: