tio timmar i havet

Ursäkta uppdateringstorkan. Jag har något som liknar semester, fast jag tar det inte direkt lungt. Kroppen känns som efter en bergsbestigning eller ett väldigt djupt dyk. Jag har surfat!

Jag hade faktiskt fastnat innan jag ens provat. Jag visste ju redan innan att vågsurfing hade så mycket av det jag gillar – att jag skulle älska det! Några trevande surfsessioner i Sydafrika blev enormt beroendeframkallande och nästa surfresa bokades snabbt in. Nu harjag  knappt lämnat vågorna för lite vila på stranden innan jag ångrar mig och vill ut igen. Jag tänker att jag snart ska vila – bara en våg till. Det blir tio vågor till innan axlarna inte orkar paddla längre och huvudet dunkar av vätskebrist. Vi har knappt varit i Galicien i 24 timmar, och tio av de timmarna har vi surfat.

Eller snarare, försökt att surfa. Jag är en nybörjare, och gillar att vara en nybörjare. Man lär sig aldrig så mycket som när man är en nybörjare! Varje våg är en ny lärare och en ny glädje. Vi har dessutom fantastisk hjälp av surfakademin‘s instruktörer som kommer med livsomvändande surftips. ”Varje dag man surfar blir roligare”, säger Peter som surfat i 15 år. Jag tror han  har rätt!

Under nästkommande dygn har jag även hunnit med obligatoriska andhållningar, yoga och fridykning. Fridykningen var vild, oändligt vacker och hemskt kall. Jag stannade i vanlig ordning i vattnet tills jag skakade av kölden. Det var värt några fina bilder!4 kommentarer på “tio timmar i havet

  1. Vattentemperaturen varierade mellan 14 och 19 grader. Lufttemperaturen var omkring 25 på dagen och neråt 15 på natten.

  2. Hur reagerar din hud på detta?? Lr har du fått fiskfjäll???? ;)

%d bloggare gillar detta: