Det börjar bra

”People here are weird, like nuts, but super-friendly”, säger mannen i flygstolen bredvid. Vi kommer snabbt överens om att ”nuts is better than normal”, medan en flygvärdinnas röst i högtalarna fortsätter en ovanlig säkerhetsgenomgång med: ”may the force be with you”. Jag har varit ”vaken” i över 22 timmar, men nu vaknar jag till på riktigt.  Mannen bredvid verkar likasinnad (och snygg), så under de sista 3 timmarna flygning avhandlar vi diverse olikheter och filosofier mellan länder och människor. Det börjar bra, Alaska!

Jag blir kär vid första ögonkastet. Utsikten genom flygplansfönstret: vita vackra bergstoppar, klippor, grön skog och så havet – allt i samma blickfång! Lite sömn på utsikten så väntar en halvdag med mindre äventyr i Anchorage. Nästa överraskning är att det finns riktiga vandringsstigar genom och längs med staden! (alla åker inte bil – fantastiskt!). Men innan jag ger mig ut föreslår mannen i receptionen att jag ska låna en flaska björnspray (!). (Bli inte orolig, mamma – han skojade :-).

Senare i eftermiddag ska jag träffa resten av expeditionen av okända män! Nästa och sista inlägget på ett tag kommer från en liten by som heter Talkeetna.

%d bloggare gillar detta: