Expeditionspackad och klar

Det här är den lättaste expeditionen någonsin! Förhållandevis alltså. Jag missade övervikten på grammet. En enda incheckad väska, och ett löjligt lätt handbaggage får mig att minnas första 8000-meters expeditionen då jag reste i storskor och dunjacka och 17 kg svettigt handbaggage för att slippa cargo till Kathmandu. På plats minns jag att jag bara hade det nödvändigaste medan alla andra mumsade på svensk choklad i baslägret.

Men det är lightweight som gäller när man inte har ett härligt basläger att utgå ifrån. Allt ska bäras upp på berget i olika omgångar. Så lätt blev det! Men ändå mycket på något sätt.

ett pussel? (ännu en rolig effekt i Olympus nya kamera)

ett pussel? (ännu en rolig effekt i Olympus nya kamera)

För några månader sedan pratade jag med en intressant och trevlig man som berättade att det finns diskussioner kring expeditioner -och vad som ska få kallas expedition. Han berättade att någon visst tyckte att man bara fick kalla expeditioner för ”expedition” om det handlade om något helt nytt och oupptäckt. (!) Nåja, allt är nytt och oupptäckt när man gör det för första gången, för alla människor. Så fritt fram för expeditioner! Igår gjorde jag en sista-minuten-expedition till stan för shopping. Jag gillar inte shopping något vidare, men genom att göra det till en expedition blev det mycket roligare :-)

Extra glad är jag för HESTRA handskarna som ska hålla mina kalla händer varma - och för den nya underbara Tierra-jackan!

Extra glad är jag för HESTRA handskarna som ska hålla mina kalla händer varma –                                                                                       och för den nya underbara Tierra-jackan!

Ett av de svåraste utrustningsutmaningarna inför Denali expeditionen var att hitta en 90 Liters ryggsäck som passade mig och min ganska tjejiga korthet. Trots mina, hrrm, breda och muskulösa axlar var det svårt – tills Exped berättade att de har en tagit fram en test-ryggsäck i 90 L. Den fylldes till brädden, och nu ska den verkligen testas!

Nu i Amsterdam på väg mot USA! Mer info kommer därifrån.

En kommentar på “Expeditionspackad och klar

  1. Härligt att du äntligen är på väg, önskar dig all lycka på expeditionen och med alla nya prylar.

%d bloggare gillar detta: