Problemlösning delight

Släng inte dina gamla joggingskor! Om du t ex skulle få ett rejält skavsår på insidan av hälen, och vill kunna fortsätta träna, så kan du skära bort den delen av skon som orsakar smärta. ”Free your heel and your mind will follow”. Vilken lättnad det är att springa utan att ha ont! Innan jag kom på detta förundrades jag istället över kroppens fantastiska anpassningsförmåga och tankarnas påverkan.

På väg till ett backträningspass gjorde det såklart ont som bara den i hälens sår, men det försvann efter fem minuter av frisk koncentration på de vackra vitsipporna i skogen. När jag började springa i backen gjorde det vansinnigt ont igen eftersom det blev en ny belastning, och likaväl förminskades även det ontet efter ytterligare fem minuter där tankarna tvingades in på andra banor. Banor upp och ner för backen! Skavsårsmässigt var det inget lyckat resultat och där dök problemlösningstänket upp, vilket i sin tur resulterade i hybridtoffeln nedan. :-)

en vass kniv och några minuter senare är dagens löppass räddat

en vass kniv och några minuter senare är dagens löppass räddat

En kommentar på “Problemlösning delight

  1. Härlig bild. Nånstans har jag mina Nikeskor från 1983 när jag sprang mitt (hittills) snabbaste marathonlopp, 3,01,16. En kompis har sparat alla sina joggingskor. Han vet hur långt han har sprungit med samtliga. Lika nördig är inte jag.

    I lördags sprang jag SpringCross på Djurgården i Stockholm. Eftersom det regnat dagen innan så var det gott om lervälling. Men i de jobbigaste partierna nynnade jag ”Run Simba just run” och tänkte på Kilimanjaro. Och då försvann både smärta och trötthet.

    Så visst kan man styra tankarna.

    Simba Imara

%d bloggare gillar detta: