På expedition med 5 okända män

Så var det knappt en månad kvar. Breven med inbjudan till  Denali, 6194m har gått ut. I vanlig ordning ska jag klättra med ett gäng okända män. Vilket är en stor del av äventyret och tjusningen! Inte just männen, men att de är okända, och att vi ska göra något riktigt jobbigt och kul ihop. Det är helt klart en av de roliga bitarna i kommersiella expeditioner. Att få nya vänner! Det är faktiskt inte så ofta man får nya ”bästisar” i trettioårsåldern, men de senaste tre åren har jag fått fyra nya nära vänskaper genom att bestiga berg med nya människor.

För man lär verkligen känna varandra på en expedition. Vanligtvis är man konstant inom 5 meters radie från varandra, flera veckor i rad. Vår enda underhållning förutom naturupplevelsen är – varandra. Och människor kan faktiskt vara oerhört intressanta!

Det är både intressant och synd är det mestadels är män som bestiger berg. Intressant –  eftersom det betyder en större utmaning för mig. Män är oftast starkare än kvinnor, vilket betyder att jag måste överträffa mig själv och träna extra mycket för att klara av tempo och tung packning. Synd – eftersom det är så många kvinnor som går miste om något så roligt!

7 kommentarer på “På expedition med 5 okända män

 1. Härligt!! Vandring är underbart, jag håller med! Att bestiga (inte alltför tekniska) berg är samma sak, fast uppför ;-) och sen nedför…

 2. Visst vore det en dröm att bestiga något berg. Men jag är precis i början på att ha upptäckt hur underbart det är att vara ute och vandra i naturen. Så det där med bergsbestigning får vara en framtidsdröm. Nu ska jag ägna den här våren, sommaren och hösten till att ge mig ut på vandringar (korta och långa) så ofta jag har tid. :)

 3. Hej Anna! Jodå! Både drömmare, sådana som är på väg och sådana som redan gör det. Men ändå för få! :-) Är du sugen på att bestiga berg? ;)

 4. Hej Elin,
  Vad roligt att höra! Jo, det är mycket kul på gång, och att hinna njuta samtidigt är en utmaning också :-)

 5. Hade jag haft mer klätterträning så hade jag hängt på. Kanske nästa år:-)

  Simba

 6. Jag börjar fastna för din blogg nu, du har mycket på gång hela tiden:). Vad spännande det låter med utmaningen du har framför dig! Och det verkar som ni blir ett intressant gäng, det är alltid kul med nytt folk det ger nya insikter i tillvaron. Lycka till på er expedition!

 7. Har du inte någon tjej i din vänskapskrets som drömmer om att bestiga berg?

%d bloggare gillar detta: