Landet av is, eld och obeskrivligt vacker natur…

…där har jag varit. Island. Varför har jag inte varit där förut? Var har det här landet varit hela mitt liv? Kanske har landet liksom legat bakom ryggen när jag vänt mig mot långbortistan? :-)

Jag blev kär vid första ögonkastet på i landet och naturen. Det är levande äkta och riktig natur på Island. Vädret kan förändras i ett trollslag och har man inte respekt för naturen och livet kan det bli farligt snabbt. Jag mötte inte så många islänningar, men stor-gillade de få möten jag hade. Islänningarna lever med en ständig påminnelse om naturens makter; vulkaner, små jordbävningar, gejsrar och röken från varma källor. Levande och oändligt vackert!

Jag har rest mycket, men jag har aldrig sett något i närheten av det lilla jag såg av Island. Bilderna nedan får tala för sig själva:

5 kommentarer på “Landet av is, eld och obeskrivligt vacker natur…

 1. Wow, ja island verkar vackert! Jättefina bilder du tagit. Jag såg att både du och Renate är på island nu samtidigt, kanske ni ses i samband med något av era äventyr:). Förresten, jättebra att du har inspirations föreläsning i Göteborg,perfekt timing kan jag säga:). Och tack för tipsen om äventyrsfilm festivalen, verkar vara en riktigt pepp och bra!

 2. Reykjavik Marathon skulle kanske vara en utmaning. Jag sitter och funderar på upplägget inför 2013. Då ska jag göra minst ett exotiskt lopp, t ex Alaska eller Jamaica. Kilimanjaro ligger längre fram. San Francisco väntar i höst. Dock inte marathon.

  Du får kolla upp hur det är att springa i Alaska när du ska uppför Denali.

  Nu ska jag improvisera och i morgon åka till Skåne.

  Glad påsk!

  Simba

 3. Hilmar! No the thanks are all from my side! :-) Thank YOU for a wonderful experience in a wonderful nature! Give my regards to the rest of the company!

 4. Såå vackert, första bilden är fantastisk. . .

  Mvh Mariann i Jokkmokk

%d bloggare gillar detta: