självdisciplin, kärlek och fotvikter

Orden ovan kan tyckas ha litet gemensamt. Men så är inte fallet i mitt vardagsliv. De samlas i en enda handling, dock med en massa tankar bakom.

Okej, självdisciplin är inget roligt ord. Det låter hårt och plågande.  Jag skulle precis skriva att det är nödvändigt för alla som håller på med idrott, men ändrar mig i samma stund till att tro att det faktiskt är nödvändigt för alla som vill uppnå något. Punkt. För självdisciplin behöver faktiskt inte vara plågsamt, med utgångspunkten i självskadebeteende, eller som en ansats att vara hård mot sig själv. När självdisciplin utförs med kärlek är det den bästa typen av självledarskap. Du kan göra saker som är aningens jobbiga av ren kärlek till dig själv – för att du vill att du ska lyckas.
Utan kärleksfull självdisciplin kommer du nämligen aldrig sätta upp tydliga mål, träna det du bör träna eller äta nyttigare. Självdisciplin med kärlek är att bevisa att du respekterar dig själv, och att du tar kontroll över ditt liv. Jag tror att det är där det börjar. Början på något stort.

Så till fotvikterna:
Det är alltså med kärleksfull självdisciplin till min kropp jag går omkring med ett kilo fotvikt på varje ben. Det är inte särskilt bekvämt. Inte snyggt heller. Det är tungt i alla uppförsbackar (men i och för sig snabbt nerför). Man får en lustig gångstil. Det är som all träning – Jag gör det för att träningen kommer göra mig starkare, bättre rustad att vandra massa kilometer varje dag i Alaska med tunga snöskor och ryggsäck, dragandes på en pulka med packning.
Bäst av allt är att jag inte bara blir fysiskt starkare. Mentalt blir jag starkare varje dag med någon form av självdisciplin. Jag ser självdisciplin lite som en muskel – ju mer man tränar den och använder den, ju starkare blir den!

Jag tror att allt detta börjar i människan. Kan man inte ha kärlek och respekt till sig själv tror jag inte man kan känna det för andra. Idag far jag iväg till Island för att utforska ett ev. nytt spännande samarbete. Men av kärlek och respekt för säkerhetskontrollen får fotvikterna stanna hemma :-)

En kommentar på “självdisciplin, kärlek och fotvikter

  1. Alltid lika kul att läsa dina inlägg, var har du fått tag på dina fotvikter?

%d bloggare gillar detta: