Jag behöver ett berg i mitt liv

Något som sticker upp högt över horisonten. Något som lockar med snö, is, kyla, lite tunnare luft, tystnad och frihet. Om bara för några veckor. Kilimajaro i all ära – det är jättebra! – ett otroligt vackert berg. Men liksom inte högt nog, inte långt bort nog – inte jobbigt nog. Och jag tycker liksom att det är som roligast när det är jobbigt!

David Wermuth, som jag besteg Everest med gjorde Denali direkt när han kom hem och rekommenderade det varmt. Det är långt bort, vackert, tar så mycket tid jag har råd med och är en utmaning. Dessutom är det en av seven summits som jag vill göra! Alltså en massa god skäl att åka dit. Så nu är det inbokad och till hälften betalat. Äntligen ett berg i vårens horisont!

Bilden kommer från http://www.9wall.com gratis wallpapers

Bilden kommer från http://www.9wall.com gratis wallpapers

Men det är inte bara berget, bergsbestigningen och allt vad det innebär som jag saknar. På Kilimanjaro diskuterade jag och en annan deltagare att det är när livet har en viss ”enkelhet” som det verkar vara som lyckligast. Enkelheten i naturen, utan alla val. Enkelheten i att vara på expedition. På vägen neråt/hemåt diskuterar vi livssituationen i Tanzania. De har så lite och är så fattiga, men ler ändå och verkar uppriktigt glada för det som de har. Så kommer vi med alla våra grejor. Vi som har arbetat i flera generationer för att ha så mycket att välja på som möjligt. Ändå verkar det som om vi blir mer utbrända och mer deprimerade av att ha för många val, för många grejer i livet?

4 kommentarer på “Jag behöver ett berg i mitt liv

 1. Ja, det är sunt! Det är ju alla små och stora projekt som till slut blir ett väldigt bra liv :-)
  Imara kama Simba – du kan göra vad du vill!

 2. Det har gått en vecka efter hemkomsten från Kilimanjaro och nu har jag redan tankarna på nästa projekt. Låter väl sunt. Vad det blir vet jag inte, men en etapplöpning nånstans är inte omöjligt. Därför är mitt program med G-varvet, Båstad och Jubileumsmarathon (dessa två inom två veckor), några halvmaror och slutligen Lidingöloppet en lämplig inspiration. Det finns en bok som heter Xtreme running där sådana etapplopp i olika världsdelar finns beskrivna. Den bläddrar jag i innan jag ska somna på kvällen. Rätt som det är har jag bestämt mig.

  Vad är definitionen på ”knäpp”? Att man avviker från det normala. Bara kul.

  Simba

 3. Hej Ingvor! Du är också knäpp och härlig :-) Och oj vad jag skrattade när jag läste att du längtar tillbaks till livet i tält!!! Du kan få låna ett tält av mig och slå upp det i trädgården om du vill. Involverar såklart en del packning också!
  Ja, varför skapa sig problem? Kanske är det mindre läskigt med många små problem, än ett helt liv i förändring?
  Kram till dig!

 4. Du är knäpp men det ska man vara, vem vill vara normal och vad är det? Och alldeles underbar! Saknar ditt skratt och din entusiasm inför varje moment. Jag har aldrig mött någon som gillar att packa såååå mycket och det hela tiden! Du packar alltid! Det har varit många gånger de senaste veckorna jag längtat tillbaka till tältet….. Speciellt när ”folk” skapar problem hela tiden och inte vågar ta chansen att ändra och skapa sig ett liv. I dag måste vi vara positiva för att överleva. Lycka till!

%d bloggare gillar detta: