En jacka över?

Om en knapp vecka är det dags igen – Kilimanjaro för andra gången inom två månader! Why not? Vilket underbart jobb jag har att få dela det jag älskar att göra med andra. Hoppas att vi blir lika framgångsrika denna gång!

Några som nästan alltid är framgångsrika är nationalparkens fantastiska bärare. Ja, det känns lika konstigt varje gång, att så många hjälper oss att bära så mycket. Och många av oss svenskar vill bära själva, men nationalparken kräver en bärare per person. Och höjer såklart våra chanser att nå toppen. MEN bärarna är ibland gravt underutrustade. De går uppåt i sandaler i minudgrader och har sopsäckar till jackor.  Så – råkar du ha jacka över?

Vi som åker ner i expeditionsresors räkning kommer ta med det vi har över i garderober och lager. Men har du något du vill bli av med (fleece, vattentät jacka/byxa, mössa, keps) så kan jag ta med det ner. Maila mig isåfall via denna länk. 

En kommentar på “En jacka över?

  1. Jag sympatiserar med din vilja att hjälpa bärarna med kläder och utrustning. Privata donationer är givetvis bra, men här skulle sponsorer verkligen göra en insats, t.ex. Tierra, Exped osv.

    Apropå något annat, såvida inte bestämmelserna har ändrats på senare tid, så måste man inte alls ha en bärare. Däremot måste man ha med sig en guide. Jag gick själv Machame 2009, med endast guide.

%d bloggare gillar detta: