En vecka med båt, hav och fridykning

En vecka med hav och fridykning och andra som älskar havet. Underbart! Dagarna bestod av att yoga, fridyka, äta, lära ut teori och vila. Varav vilan känns som det som tog minst tid. 4 vrak, 8 elever på fridykningskurs och några av röda havets vackraste rev resulterade i omkring 400 fridyk, massa fantastiska upplevelser, elever som tog personbästa efter personbästa, 500 foton, sjöben och lite ömma öron.

Lycka för en fridykningsinstruktör är att se andra älska havet, att se hur de hittar sig själva under ytan. Att se stora ögon som långsamt följer med en sköldpadda ner i djupet, någon som passerar fem minuter i andhållning med ett leende.  Jag blir lycklig av att se en nybörjande fridykare som slutar kämpa mot havet, slappnar av och glider ner längs ett korallrev utan någon ansträngning.

Lika glad blir jag av att fridyka in i en öppning i ett vrak, långsamt falla igenom vraket, glida ner till botten och titta upp mot ytan med känslan av att jag kan stanna lite till. Eller att fridyka på natten…

Nattmagi

Stilla yta, stilla natt. Stjärnor som glittrar i vattenytan. Ett andetag, sedan dunkelt och spöklikt ljus. Mjukt vatten som omsluter allt. Fridykningslinan  från båten går vagt neråt en något ljusare sandbottten. Vid varje rörelse händerna gör längs linan blinkar marelden likt stjärnor som släpper taget från natthimlen. Andhållningarna blir längre och längre. Jag och Vera stannar längre än planerat. Turas om att ligga på sandbotten och vara ett med havet. Så kommer några starka ljuspunkter flygande från bakgrunden. Scubadykarna är tillbaka och det är dags att gå upp.


En kommentar på “En vecka med båt, hav och fridykning

  1. Det låter helt magiskt!! Wow. Hälsa Vera. Hoppas vi ses någon gång mellan äventyren. Kram från regnigt, grått men adventsmysigt Göteborg – AC

%d bloggare gillar detta: