Att lyssna på kroppen – träningsdyk II & III

Jag vet att kroppen vet. Den vet massa saker och berättar saker för oss hela tiden. Om vi bara lyssnade. För kroppen orkar inte skrika så högt. Den har liksom inte lika nära till munnens uttalade ord som hjärnan.

”Lyssna på din kropp” är ett råd som ofta ges både här och där. Hur gör man då? Jo, om man till att börja med är närvarande i sin kropp kan man lära sig en massa saker. Man behöver vara närvarande på det sättet att man noterar kroppens reaktioner på händelser, möten och tankar. Är man bara närvarande i tankarna får man kanske en mer endimensionell upplevelse av verkligheten?

Jag hörde kroppen, men jag lyssnade inte. För ibland kan man nämligen med hjärnans hjälp övertala kroppen att allt är ok. Men det räckte inte idag. Mitt andra träningsdyk funkade inte. Kroppen var trött, benen sega, och jag vände tidigt på mitt djupdyk. För så fridyker jag – inte efter siffror, tabeller och planer, utan efter vad kroppen kan.

Idag lyssnar jag på kroppen – och tar en vilodag! Med mindre betoning på ”vila”. Jag vet att jag blir tröttare av att vila för mycket. Det blir ett långt yoga-pass, en tur in till Kalamata för att fylla på oliv-förråden, kanske lite tennis (!) och lite fridykning med de få fiskar som finns kvar i havet utanför..

2 kommentarer på “Att lyssna på kroppen – träningsdyk II & III

  1. Glädjer mig att höra att du lyssnar på din kropp!! Det är inte alltid så enkelt även om man vet att det är rätt! Lycka till kramar från mig!

%d bloggare gillar detta: