Fridyknings-VM, nedräkning 1 vecka kvar!

Jag har bestämt mig för att vara modig. Mod för mig är inte att fridyka farligt djupt på VM. Det handlar snarare om att vara modig nog att låta kroppen och huvudet mötas och bestämma djupet tillsammans. Visst, kroppen och huvudet kan komplettera varandra. Att vara mentalt stark är bra när kroppen är svag, och att vara kroppsligt stark är bra när man är mentalt svag. Men ibland vill huvudet mer än kroppen, och jag hoppas hitta balansen mellan de båda.

Tills dess är det mera fridykningslik träning som väntar. Mera andhållningar, mera yoga och mera tankar på blått varmt vatten, liksom mental träning och förberedelse. Jag lyssnar på en hypnos som idrottshypnositören Ulf Dextegen har läst in på mp3, varje dag. Varje dag dyker jag djupare än någonsin i mina tankar, övertygar mig själv om att det är möjligt.

Om en vecka börjar den officiella träningen innan VM. Jag och Emil åker ner några dagar tidigare för att acklimatisera och smygträna. Sedan kommer coach Sebastian med hela sin trygghet och visdom för att dyka djupare.

VM känns viktigt. Men det är ännu viktigare att behålla perspektiv. Det finns betydligt viktigare saker som gör bra mycket bättre nytta i världen än ett fridyknings-VM. Som till exempel nystartade ung cancer som har gjort den här filmen:

 

”Courage is the discovery that you may not win, and trying when you know you can lose.”

~ Tom Krause

2 kommentarer på “Fridyknings-VM, nedräkning 1 vecka kvar!

  1. Tack för en trevlig föreläsning igår, så inspirerande! Hoppas träningen gick bra sen. Lycka till på VM!

%d bloggare gillar detta: