Jag är ”born to run” (veckans boktips)

Om du inte vill börja löpträna ska du inte läsa Born to run av Christopher Mcdougall. Den är nämligen alldeles för inspirerade! Oj vad jag saknar min långdistanslöpning. Men långdistanslöpare blir inte bra fridykare, och jag måste bli den bästa fridykaren jag kan innan VM. Sen ska jag, med massa glädje, springa i mina barfotaskor igen!

Jag läste ut de sista två kapitlen under ett läsmarathon igår kväll. Ett superintressant faktum som togs upp i slutet av boken är faktumet att vi ofta befinner oss i en ”body-mind-conflict”; att vi har en kropp som är gjord för rörelse, men en hjärna som alltid försöker effektivisera livet. Detta gjorde troligen att vi överlevt och blivit vad vi är idag. Men när kroppen inte är i rörelse fungerar inte hjärnan eller livet särskilt bra heller. Kanske har vi effektiviserat livet omkring oss så mycket att vi slutat vara närvarande och känna kroppens behov av rörelse.

Vad boken i mångt och mycket kommer fram till är att människan mest är specialiserad för att springa. Men vi är hyfsat specialiserade på att dyka också. ”Born to dive” blir nästa boktips.

%d bloggare gillar detta: