Om projektet ”deep everest” 2011

Söndagen den 6’e startar vi bloggen deepeverest.se

Annelie Pompe älskar utmaningar. Just därför ska hon försöka slå två rekord. Dels ska hon bli första svenska kvinna som bestiger Mount Everest utan syrgas. Sedan ska hon sätta nytt världsrekord i fridykning till 161 meter – på ett enda andetag.

I Mars 2011 reser Annelie till Mount Everest, där hon gör toppförsöket i slutet på Maj. Så fort hon kommer hem till sommaren börjar nästa uppladdning inför VM i fridykning i September, och senare rekordet i no-limit fridykning som ska gå av stapeln under november 2011. Lyckas hon blir hon den högsta och djupaste människan i världen utan syrgas.

Men egentligen handlar projektet inte om rekord. Det handlar mest om att det är härligt att vara ute i naturen och att det är en ”kul utmaning”. Och att det är viktigt att göra roliga saker som man mår bra av.  Projektet handlar inte om extrema adrenalinkickar och dödsförakt. Snarare om en respekt för livet där varje stund räknas. Att inspirera andra att genomföra sina egna äventyr, stora som små, och att få människor att sluta betrakta livet och istället bege sig ut och uppleva det.

”Det är viktigt att våga anta utmaningar därför att utmaningar leder till utveckling, och det är det viktigaste som finns. Den mentala inställningen och vilken attityd man har till livet är det som gör den största skillnaden”, säger Annelie.

Annelie tror också på att göra gott och hjälpa de som har det svårt i världen. Hon jobbar med Wateraid och kommer under projektet jobba för att samla bidrag till dem och till Child Watabaran center för gatubarn i Kathmandu. På lokal nivå är hon med i organisationen mentor och utbildar sig till coach och mental tränare.

Under 2011 kan ni följa Annelie Pompe på den här bloggen. Här kommer publiceras texter, bilder och så många videoklipp som möjligt. Projektet dokumenteras av Emil Sergel och Sebastian Näslund.

Produktionsbolaget bakom filmen

Filmen kommer produceras av Emil Sergel och Sebastian Näslund. Emil Sergel driver produktionsbolaget The Network och har under de senaste fem åren ägnat sitt liv åt att skriva artiklar och göra filmer om extremsporter. Kolla in showreel på www.thenetwork.nu.

Sebastian Näslund är frilansjournalist och har en bakgrund inom segling, bergsbestigning och fridykning på elitnivå. Han har arbetat för Sveriges Television och har producerat äventyrsdokumentärer för internationella tv-kanaler och har också regisserat en dokumentär som vann pris på Danska Filminstitutets äventyrsfilmfestival.

En kommentar på “Om projektet ”deep everest” 2011

  1. Det låter så spännande det här Annelie! Jag kommer att följa dig och hålla tummarna på resans gång! All lycka till!!

%d bloggare gillar detta: