Tacksamhet

Jag är mitt i en av mitt livs häftigaste upplevelser. Vad som ”bara” skulle vara en kurs för att kunna hjälpa andra har blivit en resa i självinsikt, livsglädje, nya vänskaper, grymt bra träning och en stor tacksamhet.

Jag finner mig själv stående på en varm sandplätt mitt mellan några palmer. Jag är en av de lyckligaste personerna i världen just nu. Jag är så full av tacksamhet för livet och världen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen – så jag står still ett tag. Det tog tid att komma hit. Det tog tid att sakta ner. Jag springer ofta överallt och har fullt upp, men plötsligt kändes det ok att gå långsammare och stanna upp. Tidigare i livet har jag ibland känt dåligt samvete för att jag gör precis det jag vill och för att jag mår så bra. Tacksamhet. Nu, bland alla dessa härliga kursdeltagarna och fantastiska lärarna, så inser jag att man kan få det precis så bra som man vill ha det. Det är det coaching går ut på – att uppfylla sina drömmar.

Apropå tacksamhet;

Om du har mat i kylen, kläder att ta på dig, tak över huvudet och en säng att sova i – då tillhör du de 50% rikaste i världen.
Har du dessutom pengar på banken och lite slantar i plånboken, ja då tillhör du de 25% rikaste i världen.
Om du aldrig upplevt krigets fasor, fångenskap, tortyr eller svält och du kan ge uttryck för dina politiska åsikter utan att blir trakasserad, arresterad, torterad eller dödad, ja då tillhör du en lyckligt lottad minoritet i världen.
Från kursmaterialet (Lars-Eric Uneståhl)

Jag är på Skandinaviska Ledarhögskolans coach-utbildning i Costa Rica. Det är 5 veckor kvar tills jag åker till Nepal. Jag har velat gå kursen länge, och någonstans i November insåg jag att just vid den här tidpunkten kan det vara bra med ett break från allt omkring Everest (utom träningen, förstås) och få en belöning för alla förberedelser. Så jag valde mellan att åka på kurs i fina Örebro eller varma Costa Rica. Det var inget svårt val. Dessutom är en av mina gamla idoler lärare; Lars-eric Uneståhl. Jag började läsa hans böcker och lyssna på hans röst i mental tränings-kassettband (minns ni kassettband?) redan som 15 åring. Några av oss skojade om att man är så van vid att höra hans röst i avslappningssammanhang att man kanske skulle somna på kursen. Men det var ingen risk. Som en del i utbildningen övar vi inte bara på att bli bra coacher, utan vi blir coachade själva också. Plötsligt svarar jag på provocerande frågor, tänker helt annorlunda och sitter med mitt 10-års livsmål framför mig, har fjärilar i magen och en vansinnigt massa motivation.

En stor del av motivationen används till träning.  Jag går upp 04:45 varje morgon. Min dag börjar med en halvtimmes meditation sittandes nära havet. Sedan följer antingen 50 minuter intervallträning eller minst 110 minuters dragning av bildäck på stranden, följt av 45 minuter yoga. På kvällen blir det styrketräning varannan dag. Det är kurs hela dagen. Det mentala arbetet under dagen är minst lika påfrestande som morgonens fysiska träning. Huvudet är fullt av tankar och inspiration och reflektion. Några av dem kommer med stor sannolikhet och tacksamhet spilla ut över den här bloggen.

%d bloggare gillar detta: