En ryggsäck med bly

Några reflektioner från veckan som gått

Kroppskännedom

Varje yogapass avslutar jag med att tacka min kropp. Inte så att jag vänder mig dubbel, ser kroppen i ögonen och säger ”hej kroppen, tack för idag”, utan ett tyst tack. För att allt funkar. För att min kropp kan göra precis det jag vill att den ska göra idag också.

Om jag skulle ge ett enda argument för att träna så skulle det vara: för att du lär känna din egen kropp.
Kroppen. Den hänger med oss vad vi än gör, står ut med (nästan) allt vi utsätter den för, klagar ibland och gör oss lyckliga ibland. En man jag känner har liknat kroppen vid en bil. Sinnet är föraren som är fjättrad vid sätet. Har man ingen fungerande bil är det svårt att ta sig någonstans. Känner du din bil? Vårdar du den? Uppskattar du den?

Ryggsäck med bly

Från och med början av veckan har jag börjat hänga på en ryggsäck med bly på kroppen. Och det av en anledning jag gillar: träning utan ryggsäck börjar kännas för lätt! Visst är det underbart att springa utan någonting på ryggen, utan pulsmätare och klocka och i lätta skor. Men nu är det dags att ta i lite mer och det känns bra att fridykningens blyvikter kommer till nytta även på vintern!

Att tänka annorlunda

Veckan startade måndagen den 7’e med en föreläsningskväll med SAJ på Clarion sign i Stockholm. Där fick jag en föreläsningsidol – Teo Härén. Han är en mästare i kreativitet och har skrivit en av världens top 100 mest säljande böcker inom management. Han pratade om något så härligt som att tänka annorlunda – såklart på ett kreativt sätt i en ny slags föreläsningsform med en underbar stil. Med tanke på att 95% av tankarna vi tänker idag är samma som vi tänkte igår är det absolut dags att tänka annorlunda. Kolla på Teo´s hemsida på www.interesting.org.

Orka mera

Mitt i veckan sålde jag Great Sports orka-serie på äventyraren och vännen Fredrik Strängs föreläsningsturné i Göteborg och Stockholm. Jag fick med mig ett styck kvällsmusli med extra mycket protein och ett mumsigt proteintillskott som smakade jordgubb och persika. Protein är extra viktigt när jag tränar så mycket och inte äter döda djur (aka vegetarian). Kolla in deras serie här: http://www.orka-nu.se/

Andas bättre

Veckan avslutades med att andas (extra mycket). Eller i alla fall lägga märke till andningen extra mycket då jag utbildade mig till ”Medveten-andnings-instruktör”. Vadå instruktör i andning? Alla kan väl andas, tänker du kanske. Men vi andas inte så bra som vi borde. En senare rapport kommer om detta.

%d bloggare gillar detta: