hypnotiserad

”Djupare och djupare, för varje ord, för varje andetag – djupare och djupare”. Rösten i mitt huvud ber mig slappna av ännu mer, och sedan ännu lite till. Min hjärna registrerar ett ljud utanför hörlurarna men släpper det men en gång.

Ulf Dextegens röst forsätter att guida mig ner till något som kallas för trans. Jag är så avslappnad att jag inte bryr mig om vad det kallas. Ulf har hypnotiserat mig förr och jag litar på hans trygga röst. Han använder inga pendlar och han stirrar mig inte stint i ögonen. Hypnos handlar om att få instruktioner under djup avslappning. När man sedan vaknar upp ur avslappningen kommer hjärnan och kroppen ihåg vad som sagts, och kan använda det i verkliga livet.

Ulf har själv lyckats bli en av världens bästa andhållare. Med krasst sätt usla förutsättningar blev han nyfiken på hur långt han kunde hålla andan med hjälp av hypnos och lite träning. Resultatet? 9 minuter och 11 sekunders andhållning, och ett VM brons några år senare.

Nu sitter Ulf vid sidan om mig och berättar om ett av mitt livs viktigaste dyk. Jag lysnnar inte så noga för i min fantasi håller jag fast i en vikt och är på väg ner till 130m djup. Ulf guidar mig genom dyket och intalar mig att jag är avslappnad och harmonisk. Visst. Att visualisera är ett av de starkaste verktygen inom mental träning. Att dessutom visualisera under djup avslappning är ännu bättre. Ulf spelar in den 16 minuter långa hypnosen och jag tänker lyssna på den varje dag innan mitt djupa dyk. Om jag på så sätt kan övertyga hjärnan att jag redan gjort det här dyket 30 gånger föut så kommer det vara så mycket lättare när det väl gäller.

Tack Ulf! Jag rekommenderar honom varmt! Kolla här för mer info: http://www.dexologic.se/

%d bloggare gillar detta: